Eivind Kolding bliver ny Novo-direktør

Danske Banks tidligere topchef Eivind Kolding efterfølger Henrik Gürtler som administrerende direktør for Novo A/S, oplyser Novo i en pressemeddelelse.

Den 54-årige Eivind Kolding tiltræder 1. maj 2014 som administrerende direktør for Novo A/S, hvor han afløser Henrik Gürtler, der fratræder 1. august 2014.

Eivind Kolding er uddannet jurist og har senest beklædt stillingen som ordførende direktør i Danske Bank 2012–2013.

Før det var Eivind Kolding i 22 år ansat i A.P. Møller-Mærsk-koncernen blandt andet som skibsreder og CEO i Maersk Line, som CFO i A.P. Møller-Mærsk-gruppen og som administrerende direktør i Maersk Hong Kong.

Henrik Gürtler har været administrerende direktør i Novo A/S siden 2000 og beklædte forinden en række poster i Novo Nordisk A/S siden ansættelsen i 1977, senest posten som medlem af koncerndirektionen med særligt ansvar for koncernstabene.

Det forventes, at Henrik Gürtler vil fortsætte som bestyrelsesformand i Novozymes A/S.

- Ledelsesændringen har været planlagt i længere tid, og jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en kapacitet som Eivind Kolding til at være den nye chef for Novo A/S, siger Henrik Gürtler.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med Eivind i en tre-måneders periode for at sikre den bedst mulige overlevering af ansvarsområder og projekter, som allerede er sat i søen.

Eivind Kolding glæder sig til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere i Novo A/S.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at fortsætte den værdiskabelse, som har kendetegnet Novo A/S indtil nu, og som min forgænger har stået for.

Novo A/S er Novo Nordisk Fondens holdingselskab og har til opgave at forvalte Novo Nordisk Fondens formue.

Novo A/S er hovedaktionær i de børsnoterede selskaber Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og Novo A/S har derudover investeringer i en række selskaber og finansielle aktiver med henblik på langsigtet afkast.

/ritzau/

Dagens Gossip