Eivind Kolding bliver ny Novo-direktør

Danske Banks tidligere topchef Eivind Kolding efterfølger Henrik Gürtler som administrerende direktør for Novo A/S, oplyser Novo i en pressemeddelelse.

Den 54-årige Eivind Kolding tiltræder 1. maj 2014 som administrerende direktør for Novo A/S, hvor han afløser Henrik Gürtler, der fratræder 1. august 2014.

Eivind Kolding er uddannet jurist og har senest beklædt stillingen som ordførende direktør i Danske Bank 2012–2013.

Før det var Eivind Kolding i 22 år ansat i A.P. Møller-Mærsk-koncernen blandt andet som skibsreder og CEO i Maersk Line, som CFO i A.P. Møller-Mærsk-gruppen og som administrerende direktør i Maersk Hong Kong.

Henrik Gürtler har været administrerende direktør i Novo A/S siden 2000 og beklædte forinden en række poster i Novo Nordisk A/S siden ansættelsen i 1977, senest posten som medlem af koncerndirektionen med særligt ansvar for koncernstabene.

Det forventes, at Henrik Gürtler vil fortsætte som bestyrelsesformand i Novozymes A/S.

- Ledelsesændringen har været planlagt i længere tid, og jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en kapacitet som Eivind Kolding til at være den nye chef for Novo A/S, siger Henrik Gürtler.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med Eivind i en tre-måneders periode for at sikre den bedst mulige overlevering af ansvarsområder og projekter, som allerede er sat i søen.

Eivind Kolding glæder sig til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere i Novo A/S.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at fortsætte den værdiskabelse, som har kendetegnet Novo A/S indtil nu, og som min forgænger har stået for.

Novo A/S er Novo Nordisk Fondens holdingselskab og har til opgave at forvalte Novo Nordisk Fondens formue.

Novo A/S er hovedaktionær i de børsnoterede selskaber Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og Novo A/S har derudover investeringer i en række selskaber og finansielle aktiver med henblik på langsigtet afkast.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip