Ejendomsmæglere: Boligpriserne vil stige i løbet af 2014

Ejendomsmæglerne er igen blevet bedt om at se et år ud i fremtiden og give deres vurdering af udviklingen på boligmarkedet.

Set på landsplan er et flertal af mæglerne enige om, at priserne på både enfamiliehuse og ejerlejligheder vil stige i løbet af 2014. Det viser den seneste tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Læs også: Fremgang i boligsalget: Flere har købt hus i år

Ifølge undersøgelsen mener 59 procent af ejendomsmæglerne, at priserne på enfamiliehuse vil ligge højere om et år, mens 34 procent forventer uændrede priser. Hvad ejerlejlighederne angår, forudser 55 procent af mæglerne, at priserne vil stige i løbet af det kommende år, mens 31 procent forventer uændrede priser.

- Dansk økonomi kører fortsat i slæbegear. Men en lav boligbyrde – gødet af lave renter – har været gavnlig for boligmarkedet. 2013 har indtil videre budt på såvel stigende ejerlejlighedspriser som stigende enfamiliehuspriser. Og både landets ejendomsmæglere, der har deres daglige gang på boligmarkedet, og befolkningen generelt forventer, at priserne vil stige i løbet af det kommende år, siger cheføkonom i DE, Troels Theill Eriksen.

Læs også: De billige boliger er forsvundet fra Strandvejen

Fortsat udsigt til lave renter

Udviklingen på boligmarkedet det kommende år ser ud til at blive understøttet af fortsat lave renter, men det bliver afgørende for den samlede fremgang, om der kommer lidt mere gang i dansk økonomi og jobskabelsen.

- Der er udsigt til, at renterne fortsat vil være lave det kommende år. Inflationen er lav i Europa, og det giver grobund for fortsat lave renter til gavn for boligkøbere. Hvor meget fremgang, vi får på boligmarkedet, kommer selvfølgelig også til at afhænge af udviklingen i dansk økonomi – og herunder særligt udviklingen i beskæftigelsen, som forhåbentligt viser lidt bedre takter til næste år fortæller siger Troels Theill Eriksen.

Dagens Gossip