Ejendomsvurderinger: Skat får reprimande af ombudsmand

Når en offentlig ejendomsvurdering fremover underkendes, vil Skat være hurtigere til at undersøge andre vurderinger i det omkringliggende boligområde.

Det har Skat lovet Folketingets Ombudsmand i forlængelse af en sag fra Hørsholm.

Sagen blev i marts beskrevet i Politiken, som kunne fortælle, hvordan en gruppe boligejere ikke havde fået ændret deres ejendomsvurdering, selvom et ankenævn havde underkendt en vurdering i området.

- Skat har nu beklaget den lange sagsbehandlingstid og iværksat en række initiativer for at løse problemet, oplyser Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen.

Han havde i forlængelse af den omtalte sag bedt Skat og Skatteministeriet om en redegørelse.

Efter meldingen fra Skat ser han ikke anledning til at foretage sig yderligere i sagen.

Den melding modtages med tilfredshed hos Skat.

- Vi har naturligvis taget henvendelsen fra ombudsmanden meget alvorligt og har redegjort grundigt for sagen.

- Derfor er jeg tilfreds med, at ombudsmanden på det foreliggende grundlag ikke vil foretage sig yderligere, skriver direktør Jesper Rønnow i en pressemeddelelse.

Ombudsmanden har dog bedt om en orientering efter nytår, hvor alle sager, der er blevet afgjort i klageinstanser frem til 2014, ventes afsluttet.

- Vi arbejder nu videre med at få afsluttet de resterende ophobede niveausager inden årets udgang. Når arbejdet er afsluttet, vil vi selvfølgelig orientere ombudsmanden, siger Jesper Rønnow.

- Det er vigtigt, at de initiativer, som Skat har iværksat, nu også virker. Derfor har jeg meddelt Skat, at jeg følger op på sagen, erklærer Jørgen Steen Sørensen.

/ritzau/

Dagens Gossip