Ejendomsvurderinger: Skats fejl rammer billige boliger mest

Skrevet af admin

17/10/2013

Mest læste i dag

Da Rigsrevisionen vurderede tre ud af fire ejendomme forkert ved sidste ejendomsvurdering i 2011, var det langtfra ligegyldigt, om man var ejer af et lille, billigt hus eller en stor liebhaverejendom.

Det rapporterer DR Nyheder på sin hjemmeside.

For ejere af billige boliger er hårdere ramt af Skats fejl i ejendomsvurderinger end dyre boliger.

Det viser en gennemgang, dr.dk har foretaget af samtlige cirka 12.000 frie hushandler i andet halvår af 2011.

Her fremgår det, at næsten ni ud af 10 huse til en pris på mindre end en halv million kroner er vurderet langt højere af Skat, end de reelt er solgt for.

Og de boliger, der er vurderet for højt, er af Skat i gennemsnit vurderet til at være 37 procent mere værd, end de er solgt til.

Samtidig viser gennemgangen, at ejere af boliger, der har kostet over 2,5 millioner kroner, er sluppet billigere i skat. Otte ud af 10 boliger i den prisklasse er således vurderet gennemsnitlig 28 procent for lavt.

Konklusionen kommer ikke bag på eksperter. Forelagt forbeholdet vurderer de kilder, dr.dk har talt med, at analysen er korrekt: Billige boliger rammes hårdere af Skats fejl i ejendomsvurderinger end dyre boliger.

Som Torben Bagge, ekstern lektor i skatteret ved Aarhus Universitet og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, siger:

- Det er omvendt Robin Hood. Dem, der har fået en for lav vurdering, kan slå sig på lårene og grine. Skatteministeren har til og med lovet, at ejendomsvurderingerne er fredet indtil 2016, så dem, der har fået en lav vurdering, kan nyde godt af det mange år endnu.

Skat har gennemgået de cirka 12.000 handler, som analysen bygger på. Her har man fundet, at 2760 handler ikke er reelt frie. DR Nyheder kan dog ikke få oplyst, hvilke handler det drejer sig om, og analysen skal derfor læses med dette forbehold.

/ritzau/