Ejere vil rive KB-Hallen ned

Det skulle have været året, hvor KB-Hallen den 22. april fejrede sit 75 års jubilæum. I stedet har KB nu anmodet Kulturstyrelsen om lov til at rive den fredede bygning ned, da en rapport fra COWi fastslår, at hallen er så ødelagt, at den ikke kan reddes.

Den 28. september 2011 udbrød en voldsom brand i den historiske bygning på Frederiksberg, og hele taget på koncert- og sportshallen stod hurtigt i flammer, uden at brandfolkene kunne stille noget op.

Nu har eksperter fra COWi afsluttet deres undersøgelser af skaderne, og på klubbenshjemmeside skriver KB-direktør Jørgen Holmen blandt andet, at hallens tag, taget over gondolgangene og flere andre bærende betonkonstruktioner er så beskadigede, at de ikke står til at redde.

Desuden er armeringsjernene i betonen er generelt af en tvivlsom kvalitet. Det betyder, at også de øvrige betonkonstruktioner har en sådan tvivlsom kvalitet, at det ikke vil være sikkerhedsmæssigt forsvarligt at renovere dem. Selv i bedste fald vil det i øvrigt være så omkostningstungt, at det ikke giver nogen mening, skriver Jørgen Holmen.

Kulturstyrelsen forbereder for tiden en præsentation af sagen for Det Særlige Bygningssyn så synet kan tage stilling til KBs anmodning om en nedrivning og affredning af KB-Hallen.

Det Særlige Bygningssyn forventes at holde om sagen møde den 1. maj 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip