Eks-forsvarsminister er klar til at overtage fra Cameron

Den tidligere britiske forsvarsminister Liam Fox ventes onsdag formelt at melde sig som kandidat til at overtage posten som konservativ leder og premierminister efter afgående David Cameron.

Det skriver det britiske nyhedsbureau PA ifølge BBC. Fox skal også selv have bekræftet sin intention i et interview med London-radiostationen LBC.

Det Konservative Parti åbnede onsdag formelt for, at kandidaterne til partiformandsposten kan melde sig. Fristen udløber torsdag klokken 12.

Da der ikke er lagt op til parlamentsvalg, ventes den nye partiformand automatisk også at blive premierminister.

Meldingen fra 54-årige Fox var ventet, efter at han søndag sagde, at han muligvis var klar til at erstatte David Cameron.

Dagen efter det britiske nej til fortsat EU-medlemskab meddelte Cameron, at han træder tilbage. Han vil overlade det til sin efterfølger at indgive den formelle ansøgning om at forlade unionen.

Cameron har sagt, at han går af som premierminister senest til oktober. Det Konservative Parti ventes at meddele resultatet af sit formandsvalg senest 9. september.

Storbritanniens beskæftigelsesminister, Stephen Crabb, der af mange betragtes som et af partiets store talenter, meldte allerede tirsdag, at han ønsker at erstatte Cameron.

Som tidligere elev på en folkeskole og arbejdsmand på en byggeplads står 43-årige Crabb i kontrast til Cameron og den tidligere London-borgmester Boris Johnson, som begge gik på den eksklusive drengeskole Eton College.

Ifølge bookmakere er Boris Johnson og indenrigsminister Theresa May på nuværende tidspunkt favoritter til at overtage premierministerjobbet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et andet navn, der har været oppe at vende i de seneste dage, er sundhedsminister Jeremy Hunt.

Kandidaterne skal indlede deres politiske kampagner i næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip