Eks-minister siger farvel til Folketinget

Den tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) siger efter 14 år farvel til Folketinget.

I stedet tiltræder hun den 15. august en stilling som Public Affairs Manager hos kommunikationsbureauet Advice. Derfor bliver det også et øjeblikkeligt stop i Folketinget.

- Jeg har været Folketingsmedlem siden 1999. Jeg har haft det privilegium at være en del af en regering, hvor jeg var Danmarks første kvindelige forsvarsminister.

- Det har været meget spændende og meget lærerigt. Og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg har fået muligheden for at opleve og påvirke den politiske proces på allernærmeste hånd, siger Gitte Lillelund Bech i en pressemeddelelse.

Og at der på et tidspunkt ville lyde et farvel til politik, har den erfarne politiker altid vidst. Hun meddelte da også allerede sidste år, at hun ikke ville genopstille ved næste Folketingsvalg.

- Jeg har altid vidst og gjort klart for alle, at jeg ikke ville være politiker hele mit liv.

- Derfor er tiden nu kommet til at prøve noget nyt, hvor jeg kan gøre brug af de erfaringer og den viden om det politiske system, jeg har opbygget gennem de mange år, jeg har været på Christiansborg og på Slotsholmen. Det kan jeg i allerhøjeste grad i mit kommende job, siger hun.

Gitte Lillelund Bech blev udnævnt som forsvarsminister i februar 2010 - en post hun bestred frem til valget i 2011.

- Jeg er utroligt glad for og stolt over min politiske karriere og at have været en del af et Venstre, som har gjort en forskel. Samtidig har jeg haft en fantastisk støtte og opbakning fra min kreds i Gladsaxe.

- Nu er tiden kommet til at vende tilbage til det private erhvervsliv og bruge de kompetencer, jeg har med fra mange år i politik. Det bliver noget andet, men jeg ser meget frem til næste del af min karriere, siger hun.

Det bliver Jakob Engel-Schmidt, som er Venstres 1. suppleant i Københavns Omegns Storkreds, der indtræder i Venstres folketingsgruppe i stedet for Gitte Lillelund Bech.

/ritzau/

 

Dagens Gossip