Eks-rocker smidt ud af kørende bil

Sarte sjæle har det svært under flere vidneforklaringer i en voldssag mellem mænd med tilknytning til Hells Angels, hvor tre mænd på 27, 27 og 33 år tirsdag sidder på anklagebænken i Københavns Byret.

De tre er tiltalt efter den groveste voldsparagraf i straffeloven for en episode, der fandt sted 21. september sidste efterår i Ugandaskoven og i en sort Audi. Ofrene er to tidligere HA-rockere.

Et vidne kom kørende med sin kone, da en sort stationcar pludselig drejer skarp.

- Den laver en U-vending i fart, og idet den vender, så ryger der noget ud. Jeg kan efterfølgende se, at det er en person, der ligger der, da personen bevæger sig, siger vidnet i retten.

En paramediciner i en akutlægebil havde lige fået fri, da han ser en anden mand hårdt kvæstet på bagsædet af en sort Audi.

- Der sidder en person på bagsædet med benene oppe på sædet. Han siger ikke noget om, hvad der er sket. Der er blod på bagsædet, på dørene og lidt på gulvet, siger vidnet.

Både politi og retsmedicinere troede først, at der var tale om skudlæsioner på de to mænd. Men da der ikke blev fundet projektiler, skiftede politiet teori til, at de to udsmidte HA'ere blev tæsket med en boltpistol, isøkse eller lægtehammer.

Den ene af ofrene var ifølge lægerne i potentiel livsfare med flere brud på skinne-, læg- og lårben. Den anden var i såkaldt manifest livsfare - det vil sige i alvorlig livsfare - og havde brud på kæben og ribben samt snitsår i hovedbunden og venstre arm.

De to ofre var blevet smidt ud af Hells Angels, og det er ifølge politiet motivet til den brutale vold.

Anklager Ulrich Thomsen brugte en stor del af sin fremlægning af sagen på at udpensle voldens karakter. Der blev blandt andet fundet en hel del dun på gerningsstedet og i bilen, hvilket ifølge anklageren stammer fra ofrenes dunjakke og dunvest.

Hverken ofrene eller de tre tiltalte har på noget tidspunkt ønsket at tale med politiet. Derfor hviler anklager Ulrich Thomsens sag hovedsageligt på tekniske beviser.

De tiltalte ville heller ikke forklarer sig i retten tirsdag. Alle tre tiltalte nægter sig skyldige.

Der forventes kendelse om skyld sidst i oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip