Eksanfører stopper som aktiv og bliver assistent i AaB

Skrevet af admin

17/03/2016

Dagens topnyheder

Thomas Augustinussen stopper fodboldkarrieren til sommer og tager straks hul på et nyt kapitel som assistenttræner i AaB - foreløbig frem til 31. december 2018.

Med ansættelsen som assistent skrinlægges de tidligere planer om en fremtid for Augustinussen i klubbens salgsorganisation.

For Augustinussen er det både vemodigt at stoppe som spiller, men samtidig glædeligt at en ny udfordring venter.

- For det første gælder det om at slutte ordentligt af og bidrage til et forhåbentligt stærkt forår med en masse spændende kampe for holdet.

- Jeg har i nogle måneder gået med overvejelserne omkring, at jeg var i gang med min sidste tid som fodboldspiller.

- Jeg har været heldig at opleve det meste i mine 20 år i AaB, ligesom jeg både nåede med omkring landsholdet og fik halvandet år i Østrig, hvilket også var lærerigt, siger Augustinussen til klubbens hjemmeside.

AaB-sportsdirektør Allan Gaarde mener, at Augustinussen har haft uvurderlig betydning for klubben og i flere sæsoner var holdets vigtigste spiller.

- Thomas' enorme professionalisme er ikke mindst kommet til sin ret i de seneste par sæsoner, hvor han har fået mindre og mindre spilletid.

- Men han har arbejdet ufortrødent på træningsbanen og bidraget på sædvanlig vis til fællesskabet uden at kny, men vi er enige om, at tidspunktet nu er naturligt til at lægge støvlerne på hylden, siger Gaarde.

Siden Allan Kuhn stoppede i AaB og blev cheftræner i Malmö FF, har Jacob Friis taget over som assistenttræner, og Friis fortsætter i den rolle.

- Til gengæld har vi så haft et tomrum som andenassistenttræner efter Jacob Friis, og efter nøje overvejelser er vi nået frem til, at "Augo" er et perfekt valg til denne rolle.

- Han repræsenterer om nogen vores kultur og værdier, han er respekteret af trænerstaben og af spillerne og er sulten efter at lære, siger Gaarde.

Augustinussen kom til AaB som drengespiller fra samarbejdsklubben Aabybro og har scoret 45 mål i sine foreløbige 418 officielle kampe for AaB.

Kun Henrik "Mini" Rasmussen med 423 kampe og klubrekordholder Torben Boye med 560 har optrådt flere gange for nordjyderne.

Det er blevet til to A-landskampe og 33 U-landskampe for Augustinussen, der på søndag fylder 35 år.

/ritzau/