Eksdirektør fængsles tre år for milliardfusk med fiskeolie

Skrevet af admin

05/07/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere topdirektør for FF Skagen, der sælger fiskefoder, blev tirsdag ved Retten i Randers idømt tre års ubetinget fængsel.

Morten Broberg er dømt for i perioden maj 2010 til juli 2013 at have produceret og solgt knap 172.500 ton forurenet fiskeolie til en værdi af godt 1,4 milliarder kroner.

Kunder i 21 lande har modtaget den forurenede fiskeolie, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kunderne troede, at de købte ren fiskeolie, men der var iblandet knap 4500 ton biodiesel. Det gav FF Skagen en merfortjeneste på knap 6,8 millioner kroner.

- Jeg er tilfreds med, at der er dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, siger specialanklager Jesper Rodkjær fra Østjyllands Politi.

Ifølge Børsen har den 45-årige eksdirektør anket dommen på stedet. Han hævdede i retten, at han ikke var bekendt med forureningen.

Den tidligere direktør er desuden dømt for at forsøge at sælge endnu en portion forurenet fiskeolie iblandet knap 1500 ton biodiesel.

Det ville have givet en yderligere fortjeneste på godt 2,2 millioner kroner.

Det nåede dog ikke at blive solgt, da Fødevarestyrelsen, på baggrund af et tip, blev opmærksomme på svindlen i sommeren 2013.

Det var FF Skagen, der solgte fiskeolien, men OS Trading er dømt for medvirken til groft bedrageri ved at have leveret de knap 4500 ton biodiesel til FF Skagen

På fakturaerne var der angivet, at der var tale om fiskeolie, hvilket gav OS Trading en fortjeneste på godt 14,7 millioner kroner.

Randers-firmaet OS Trading blev idømt en bøde på 12 millioner kroner og vil få konfiskeret yderligere 12 millioner kroner.

FF Skagen har allerede indgået forlig i sagen og betalt en bøde på ni millioner kroner.

/ritzau/