Ekskæreste nægter sig skyldig i Kamilla-drabet

Skrevet af admin

24/06/2015

Mest læste i dag

Ekskæresten til den 21-årige Kamilla Hantusch, der sidste sommer blev fundet kvalt og smidt på en motorvejsrasteplads ved Kliplev, nægter sig skyldig i drab.

Til gengæld erkender han vold med døden til følge og usømmelig omgang med lig, da han transporterede liget.

Det fremgår af retssagen mod ekskæresten, som er startet i et nævningeting ved retten i Sønderborg.

Ud over at få manden, der har et fælles barn med den dræbte, dømt vil anklagemyndigheden også have ham udvist af landet med indrejseforbud for bestandig.

Han er ikke dansk statsborger, selvom han har opholdt sig i Danmark en stor del af sit 25-årige liv.

Den tiltaltes forsvarer, Erbil Kaya, har forgæves fra sagens start forsøgt at få tilhørerne vist ud under afhøringen af manden.

- Han vil gerne afgive forklaring, men er meget berørt og rystet af sagen og har svært ved at afgive forklaring, når familien er til stede, siger forsvareren.

- Der er ingen diskussion om, at min klient har været en af del af det her. Men sagen handler om, efter hvilken paragraf han skal dømmes, og hvilken straf skal han have. Derfor er det vigtigt, at han kan udtale sig, siger forsvareren.

Kamilla Handtush, der blev mor som meget ung, boede i en årrække sammen med den tiltalte og deres fælles barn hos Hantusch' mor i Padborg.

Kamilla havde kort før sin død slået op med tiltalte.

Hun forsvandt den 20. juli sidste sommer, hvilket udløste en større politimæssig eftersøgning. Hun blev først fundet død af en lastbilchauffør og i fremskreden forrådnelse på en motorvejsrasteplads ved Kliplev den 30. juli.

Der er afsat fire retsdage til sagen, og der ventes procedure og dom 1. juli

I sagen indgår også er erstatningskrav til den nu seksårige datter på godt 320.000 kroner.

/ritzau/