Ekslandstræner: Zlatan er Sveriges eneste våben

Hvis det danske fodboldlandshold får styr på den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic i lørdagens EM-playoffkamp i Stockholm, så har svenskerne ikke ordentlige alternativer at skyde med.

Det siger svenskeren Bo "Bosse" Johansson, der var dansk landstræner i perioden 1996 til 2000.

- Det er Zlatan, som er nøglen. Ud over ham synes jeg ikke, at Sverige har været så gode, så det er ham, der er afgørende.

- Hvis Danmark lykkes med at dække Zlatan ud af kampen, og andre skal overtage de ting, som Zlatan gør - han scorer de fleste mål og kreerer flest chancer - så er det vanskeligt at se, hvordan Sverige skal vinde.

- På den måde er det meget negativt at have en spiller, der er så dominerende og styrer spillet så godt, som Zlatan gør, siger Bo Johansson.

Han påpeger, at når Sverige spiller godt, er det Zlatan, som løber med omtalen, mens det er midtbanen og forsvaret, som står for skud, når Sverige taber.

Bo Johansson tror, at Zlatan får det svært mod det danske midterforsvar. Det kan få angriberen til at søge mere ned i banen.

- Danmarks udfordring bliver at håndtere Zlatan, men det har Danmark også spillerne til. Det bliver vel Daniel Agger og Simon Kjær, der skal spille midterforsvar, og det er nogle store fyre, der begge har muligheden for at styre Zlatan.

- Men Zlatan er også snu. Hvis de passer godt på ham, jamen så går han 30 meter længere tilbage i banen og modtager bolden, og så sender han en anden spiller helt frem. Så på den måde bliver det heller ikke så nemt at holde Zlatan nede, siger Bo Johansson.

Hvem, der kvalificerer sig til EM, er næsten åbenlyst, siger en grinende Bo Johansson.

- Zlatan er med, så det hele skal nok gå, ler svenskeren.

Ud over at være dansk landstræner har Bo Johansson også stået i spidsen for Silkeborg, med hvem han vandt det danske mesterskab i 1994.

/ritzau/

Dagens Gossip