Ekspert advarer om store hacker-angreb

Flere almindelige svenskere risikerer at stå uden internetforbindelse i løbet af weekenden. Det frygter Peter Kruse, der er ekspert i internetsikkerhed ved it-sikkerhedsfirmaet CSIS.

Fredag lykkedes det hackernetværket Anonymous at få flere hjemmesider i Sverige til at gå ned, og det ser ikke ud til at være færdige med aktionen.

Peter Kruse følger med i deres interne kommunikation på nettet.

- Jeg forventer, der vil komme flere aktioner. Vi kan se, at der foregår en masse aktivitet på nogle af de her mødesteder, som vi følger med i. Så der er stadig masser af aktivister, der arbejder på at lave nye aktioner.

Hvad målene bliver, ved han ikke, men fredag aften kunne han se, at Anonymous planlagde at ramme mere bredt, end de havde gjort om eftermiddagen.

- Det værst tænkelige scenarie er, at de begynder at ramme nogle af de centrale servere, som internetudbydere er afhængige af, og som almindelige svenskere skal bruge for at gå på nettet, siger han.

Netop det blev der også snakket om at gøre. Men nu glæder Peter Kruse sig i første omgang over, at det angreb, der var planlagt til at starte lørdag morgen klokken syv, ikke ser ud til at være blevet til noget.

Dermed er det dog ikke sagt, at der ikke kan ske en masse i løbet af dagen.

- Angrebet i går eftermiddag (fredag. red.) var en succes, hvis man ser det med Anonymous' øjne, og derfor tror vi på, at der kommer til at ske mere. Lige nu er de ved at samles igen og mobilisere styrkerne.

- Jeg kan mærke på stemningen derinde, at man gerne vil noget større end det, man allerede har udrettet. Så ambitionsniveauet fejler i hvert fald ikke noget, siger Peter Kruse.

Han betegner Anonymous som en fuldstændig uforudsigelig størrelse. Der findes ikke en central leder, så derfor bliver de grebet af de mærkesager, der er oppe i tiden og som folk kan samle sig om. Derfor kan angreb hurtigt opstå og hurtigt forsvinde igen.

 

Dagens Gossip