Ekspert: Advarsel om risprodukter har skabt unødig panik

 

Sådan siger Max Hansen, der er seniorrådgiver i DTU Fødevareinstituttet, til Politiken, efter Fødevarestyrelsen på baggrund af en ny analyse onsdag rådede alle børn til at holde sig helt fra blandt andet riskiks, da de har et relativt højt indhold af uorganisk arsen, der kan øge risikoen for at udvikle kræft.

Max Hansen, som sammen med Fødevarestyrelsen står bag målingerne, understreger samtidig, der kun er tale om en lille risiko for kræft ved at spise risprodukter.

»Fra mit professionelle synspunkt vil jeg sige, at man kun bør spise riskiks og drikke risdrik i små mængder. Men man behøver ikke helt holde sig fra det. Ligesom slik ikke er sundt, sker der ikke noget ved at spise det en gang om ugen,« siger han til Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

Hele debatten om faren ved at spise risprodukter startede onsdag, hvor Fødevarestyrelsen kom med en række nye anbefalinger omkring produkterne: Variér grøden og sørg for at børnene ikke får risbaseret grød hver dag og undgå risdrik og riskiks til børn, stod der.

Fødevarestyrelsen har iværksat en række nye analyser af uorganisk arsen i risprodukter som for eksempel risnudler og andre risbaserede produkter samt ris og riskiks. Analyserne forventes at være klar i juli.

Dagens Gossip