Ekspert: Amatører bag angreb på KLs hjemmeside

»Som jeg opfatter det, så har de kun meget løs tilknytning eller slet ingen tilknytning til den globale internetgruppe Anonymous,« siger han.

Anonymous er nemlig langt mere professionel i sine arbejdsmetoder end det hackerangreb, som KL har været ude for, mener Lars Konzack.

»Når det er det globale Anonymous, så kører tingene meget mere professionelt. Det er nogle af verdens bedste hackere og klogeste hjerner, der slår sig sammen om at lave de her angreb. Så det er lige et niveau højere, end det vi ser her,« siger han.

Ifølge Lars Konzack minder angrebet på KLs hjemmeside utrolig meget om et hackerangreb mod 3F sidste sommer.

» De to sager ligner meget hinanden. Hele måden de har lavet den video, der ligger på YouTube på, det ligner meget det, man så i sommer - både med hensyn til stemmeføring og design. Det er meget uprofessionelt, de har for eksempel skrevet operation LK i stedet for KL. Der er nogle helt klare amatørfejl,« siger han til dr.dk.

Lars Konzack vurderer, at en dansk skolekonflikt slet ikke interesserer det globale Anonymous. Han tør dog ikke give noget bud på, hvem der ellers kunne stå bag.

»Ja, det er jo nogen, der ikke synes om KL. Men man kan let downloade programmer, hvor man kan overbelaste computere på nettet, og det er det, der er sket her, tror jeg. Principielt kan alle gøre det, hvis man ved, hvor man skal hente det på nettet, siger Lars Konzack til dr.dk.

Dagens Gossip