Ekspert: Bombastisk udmelding fra Barfoed

Når Lars Barfoed siger, at Det Konservative Folkeparti ikke vil lægge stemmer til en stramning af udlændingepolitikken, er det en "bombastisk" melding, der skal pudse partiets politiske profil af.

Det siger politisk kommentator Rasmus Jønsson til Ritzau.

- Han er i gang med at positionere De Konservative i den blå blok. De vil prøve at sige, at det ikke er interessant at snakke udlændingepolitik, som man gjorde i 00'erne, mere, siger han.

Rasmus Jønsson henviser til, at der de seneste dage er kommet meldinger fra de øvrige borgerlige partier, der ønsker, at døren holdes åben for stramninger.

- Nu vil Lars Barfoed vise, at De Konservative er noget andet end det, man får med Dansk Folkeparti og Venstre. De vil prøve at skille sig ud, siger han og fortsætter:

- De Konservative står jo ret stækket - de er blevet sidstevalg i blå blok. Det er ikke livsnødvendigt, hvad de Konservative mener for en eventuel blå regering.

Rasmus Jønsson vurderer, at udmeldingen kommer i kølvandet på den seneste debat om asylansøgere.

- DF har lagt op til, at værdidebatten skal kickstartes igen. Så vil De Konservative lige lægge deres grundtone fra starten, siger Rasmus Jønsson.

Hvis blå blok går hen og vinder det kommende valg, bliver det en udfordring for de borgerlige partier at finde fælles fodslag, når meldingerne er så konkrete, vurderer han.

- Det har været den økonomiske politik, der har været stor uenighed om i den blå blok, og nu er det altså også værdipolitikken, der er stor uenighed om, siger Rasmus Jønsson og tilføjer:

- Så de flytter sig længere og længere væk fra hinanden, selvom de flytter sig tættere og tættere på regeringsmagten.

Han kalder de seneste blå partiers udmeldinger for "håndfaste" og "tilbage til kontraktpolitikken" fra tidligere regeringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip