Ekspert: Danmark er svag favorit mod Sverige

Det blev Sverige, som Danmark skal op imod for at sikre en billet til næste sommers EM i Frankrig. Det bliver en tæt kamp, men Danmark bør være svag favorit til en samlet sejr, vurderer Viasats fodboldkommentator Jesper Thygesen.

- Som alle andre har jeg lyst til at sige 50/50, men jeg vil alligevel, selvom Zlatan Ibrahimovic har X-factor, give Danmark et par procent større chance, siger Jesper Thygesen til Ritzau.

Forud for VM i 2010 i Sydafrika krydsede Danmark og Sverige også klinger i kvalifikationsgruppen. Dengang scorede Jakob Poulsen det afgørende mål i Parken, og den oplevelse kan give Danmark en psykologisk fordel, vurderer Thygesen.

- Der sidder nogle traumer hos svenskerne over at skulle møde Danmark, så der kan vi ramme dem, hvis vi er skarpe. Vi plejer at have et godt tag på svenskerne, så det vil give os et mentalt forspring.

- Spørgsmålet er, hvordan vi vil bruge det forspring, for hvis det bliver en sovepude, så vil svenskerne komme mere ydmyge og fokuserede, siger han.

Det svenske landshold har dog et velkendt våben i repertoiret. Stjerneangriberen Zlatan Ibrahimovic har scoret otte kasser i kvalifikationen - lige så mange som det danske landshold tilsammen.

Danskerne har dog en løsning på den trussel, vurderer Thygesen.

- Vi ved som danskere, hvem der skal klare den opgave. Vi har en benknuser i Simon Kjær, og det bliver nok 90 minutter, hvor han kravler ind under blusen på Zlatan, siger han.

Kommentatoren forventer en taktisk affære, hvor der ikke bliver scoret mange mål. Derfor bør det også komme på tale at afvige fra Morten Olsens princip om boldbesiddelse, mener Thygesen.

- Svenskerne har ikke mange spillere, som har idéer i deres spil. Til gengæld har de nogle tunge forsvarsspillere, så det kan være en kontra, vi skal ramme dem på.

- Jeg håber, man går en lille smule på kompromis med at skulle have bolden og diktere spillet. Det behøver vi ikke mod svenskerne, siger Thygesen.

Sverige-Danmark spilles i Stockholm lørdag 14. november klokken 20.45. Danmark-Sverige spilles i Telia Parken i København 17. november klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip