Ekspert: Derfor flygter vi fra Facebook

Når brugere verden over kvitter Facebook, så er det fordi, det sociale medie er blevet så stort og udbredt, at det ikke længere er så moderne, som det har været. Samtidig får Facebook kamp til stregen af andre sociale medier.

Det forklarer David Ledstrup, der er rådgiver i sociale medier hos Bigum & Co.

- Folk vælger de trends, som er i social media-billedet, og i øjeblikket kan vi se, at særligt de unge vil prøve mange af de nye medier som Instagram og Twitter af, siger han og fortsætter:

- Der vil altid være noget umoderne i noget, der er blevet stort og magtfuldt. Facebook er måske ikke det mest tjekkede sted at være, hvis man skal være ung og hip, siger David Ledstrup til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Facebook har, ifølge The Guardian, mistet seks millioner besøgende i USA i løbet af den seneste måned. Og i England, Canada, Spanien, Tyskland og Japan, som traditionelt er blandt de største lande, er der også sket et fald.

Men tallene skal tages med et gran salt, mener David Ledstrup. Det er nemlig ganske få, som vælger helt at lukke ned for profilen.

- Det er rigtig svært at forlade Facebook helt. Facebook har et andet lag end andre sociale medier. Instragram er for eksempel eget af Facebook. På mange sites kan man logge ind via Facebook, ligesom man kan med NemID, i stedet for at oprette en ny bruger. Og på forskellige netmedier kan man også kommentere og dele artikler via Facebook, siger David Ledstrup.

Han vurderer, at udviklingen er en naturlig konsekvens af Facebooks egen strategi.

- Det ser ud som om, der er et lille fald, men i virkeligheden stagnerer det. Og jeg tror heller ikke, vi vil se folk forlade Facebook i stor stil. For man skal sammenholde udviklingen med Facebooks strategi på nettet. De vil rigtig gerne være en paraply over andre medier. Og det er de rigtig gode til, siger David Ledstrup.

Facebook, der har omkring en milliard besøgende per dag, ønsker ikke at kommentere tallene.

Dagens Gossip