Ekspert: Don Ø var bagmanden bag kurssvindel

Parkens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard fremstår som hovedmanden i sagen om kursmanipulation, som Bagmandspolitiet har rejst mod Østergaard samt Parken Sport & Entertainments tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup.

Det vurderer en juraprofessor over for Børsen.

Se tiltalerne for kursmanipulation i Parken-sagen her

Østergaard, også kendt som Don Ø, "besluttede, instruerede og tilskyndede ifølge anklageskriftet Jørgen Glistrup og en medtiltalt til at begå kursmanipulation i Parken", skriver Børsen, der er i besiddelse af anklageskriftet.

- Man kan ikke læse anklageskriftet på anden måde, end at det er Flemming Østergaard, der har været primus motor, når han som den eneste af de tiltalte har tilskyndet de andre tiltalte, siger Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet, til Børsen.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Foruden Østergaard og Glistrup er selskabet Parken, FIH Erhvervsbank og Capinordic samt yderligere to personer, der er beskyttet af navneforbud, tiltalt i sagen.

Den ifølge Bagmandspolitiet ulovlige handel med Parken-aktier fandt sted i 2007 og 2008.

Læs også: Don Ø er overrasket over tiltale for kursfusk

Ifølge anklageskriftet sikrede Flemming Østergaard sig en fortjeneste på godt 15,5 millioner kroner ved at handle med selskabets aktier, mens Jørgen Glistrup tjente 2,2 millioner kroner.

- Det var Flemming Østergaard, der sad for bordenden i Parken og dermed havde den højeste post. Det var også ham, der fik den største fortjeneste ud af det her, siger Henrik Helmer Nielsen, vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet, til Børsen.

Henrik Helmer Nielsen afviser dog at udtale sig om, hvorvidt Bagmandspolitiet anser Østergaard for at være hovedmanden i sagen.

Flemming Østergaard nægter sig skyldig i anklagerne.

/ritzau/

Dagens Gossip