Ekspert: EL mister kæmpestor stemmesluger

Enhedslisten får et kæmpestort hul i opdækningen uden Johanne Schmidt-Nielsen som politisk ordfører. Hun har tiltrukket mange vælgere, der ikke er særlig politisk interesserede som stemmesluger med over 40.000 personlige stemmer.

Det siger Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Troels Mylenberg.

- Johanne Schmidt-Nielsen har haft kæmpestor succes med at fremstå skarpt, hårdt og sødmefuldt. Hun har haft rigtig stor appel til mange mennesker, som ikke er så interesseret i, hvad Enhedslisten mener politisk, siger Troels Mylenberg.

- Men som godt kunne lide mennesket Johanne Schmidt-Nielsen.

Det er helt forventeligt, at hun træder tilbage. Hun opstiller ikke ved næste valg, fordi hun falder for Enhedslistens rotationsprincip. Hun ventes erstattet af Pernille Skipper, påpeger han.

- Pernille Skipper er en yngre, stærk, velkommunikerende kvinde. Men der er trods alt forskel på at være nr. 1 og på at være en af løjtnanterne. Det er nogle store sko, hun skal fylde ud, siger Troels Mylenberg.

Enhedslisten har 14 mandater i Folketinget, men udfordres på venstrefløjen af det ny parti Alternativet og SF. Det kan presse partiet med en ny frontfigur, vurderer han.

- Man mister en af Folketingets største stemmeslugere. Sådan én har Enhedslisten aldrig haft før. Hun får over 40.000 personlige stemmer. Dermed er hun et vælgermæssigt lokomotiv for de andre, som bliver valgt ind, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip