Ekspert: EL ser slidt ud i sag om tab af næse til Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slipper for en næse i den såkaldte Christiania-sag, og det får Enhedslisten til at se rigtig dum ud, mener politisk kommentator og direktør i tænketanken Kraka, Peter Mogensen.

Han mener, at det i første omgang var mærkeligt at ville kritisere statsministeren for hendes rolle i sagen, og at det efterfølgende var helt galt at insistere på, at Statsministeriets departementschef også skulle tage imod verbale slag i næse-teksten.

Netop kritikken af departementschefen ville de borgerlige partier ikke acceptere.

- Enhedslisten har efter min mening fuldstændig misforstået problemet og dermed også gjort det alt for let for de borgerlige at kritisere partiet.

- Præmissen for Enhedslistens formulering i næsen er jo næsten, at Christian Kettel Thomsen (departementschefen, red.) var synsk, og at han kunne gennemskue, at hans kollega løj for ham, siger Peter Mogensen.

- Enhedslisten ser noget slidt ud og har ikke logikken med sig, siger han.

Kommentatoren mener, at det er fornuftigt af de borgerlige partier at afvise at involvere departementschefen i kritikken.

- Hvis Venstre og de andre borgerlige kommer i regering om halvandet år, sidder Christian Kettel Thomsen der jo stadigvæk, og det er ikke god skik i dansk parlamentarisme at hugge løs på embedsmændene, siger Peter Mogensen.

Han påpeger, at det ville være et stort nederlag for Enhedslisten at acceptere de borgerliges krav om at begrænse kritikken til at omhandle Thorning.

Desuden er det også muligt, at partiet så småt havde fortrudt, at det overhovedet havde indledt sig på at ville give en næse, siger Peter Mogensen.

- I sig selv er det et nederlag at have formuleret en næse og så blive bedt om at pakke den ned og formulere en ny.

- Venstre vil have en hel næse og ikke gennem Thornings departementschef, og det er klart, at det hurtigt ville have kunnet udvikle sig til at blive en større næse, hvis den skulle laves om.

Peter Mogensen mener, at sagen nu er fortid for statsministeren.

- Det er selvfølgelig en klar forbedring for hende, for det synes hun jo er ret og rimeligt.

- Det billede, der står tilbage, er, at det er dem, der går og snakker om næser, der har et problem. Thorning er ude af det, medmindre der kommer nye oplysninger, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip