Ekspert: Fantastisk men bekymrende kup

Men selv om der netop festes, efter at militæret har taget tøjlerne fra præsident Mohamed Morsi og indsat lederen af den egyptiske forfatningsdomstol som midlertidig præsident, mangler den tabende part det Muslimske Broderskab i køreplanen for et nyt Egypten.

Det vurderer Egypten-ekspert Rasmus Boserup, DIIS Dansk Institut for Internationale Studier.

»Det er et stærkt forankret kup. Men samtidig bekymrende, fordi islamisterne tabte deres fodfæste på den her måde,« siger han til TV2 News og forklarer, at broderskabet kan drage fordel af måden, kuppet er foregået på:

»Det giver muligheden for en offerfortælling. Det er godt skåret af militæret at tage unge og kvinder ind sammen med de religiøse organisationer for at føre Egypten videre. Men vi mangler at se dem, der har været tro mod broderskabet,« siger han til TV2 News.

Onsdag aften kunne den egyptiske hærchef Abdel Fattah al-Sisi omgivet af religiøse ledere og politikere i en tv-transmitteret tale gøre det klart, at præsident Morsi er fortid, og at præsidenten for forfatningsdomstolen indsættes som midlertidig præsident, indtil der har været afholdt nyvalg.

Dagens Gossip