Ekspert: FC Barcelona har store problemer

Efter ikke mindre end 59 uger i træk i toppen af den spanske fodboldliga måtte FC Barcelona søndag aften overlade førstepladsen til Atlético Madrid.

Og topplaceringen, der forsvandt, kan stå som symbolet på en besværlig tid for FC Barcelona, som har problemer både på og udenfor banen, mener den tidligere landsholdsspiller Morten Bruun, der kommenterer spansk fodbold på tv-stationen 6'eren.

- Sagt med et glimt i øjet er der krise både i Barcelona og i Real Madrid efter denne weekend. Sådan er det for klubber af den størrelse. Der er krise, hver gang de sætter point til, siger Morten Bruun.

- Jeg har en fornemmelse af, at det ikke er, som det skal være i Barcelona. Tingene klikker bedre i Real Madrid - ligesom de gør i Atlético. Der er der symbiose mellem spillere og træner. Den harmoni fornemmer jeg slet ikke i Barcelona.

- Nu er Dani Alves også ude at beklage sig over, at holdet ikke får nok opbakning på Camp Nou. Det kan han sikkert godt have ret i, men jeg ser bare en masse bittesmå tegn på, at tingene ikke rigtigt passer sammen i klubben, siger Morten Bruun.

Lørdag tabte Barcelona for første gang i næsten to år på hjemmebane, da Valencia tog en overraskende 3-2-sejr.

Selv om ingen hold i verden helt kan undgå nederlag, giver dukkerten igen indtryk af, at Barcelona under den argentinske træner Gerardo Martino ikke holder samme niveau som i de foregående sæsoner.

Heller ikke i klubbens ledelse er alt gået efter planen.

- Der er også Neymar-sagen, som resulterede i, at præsident Sandro Rosell måtte gå af. Det er for en gangs skyld heller ikke en "mand fra familien", der er træner, og det er også specielt.

- Derfor har det enorm symbolsk kraft, at Atlético endelig går forbi FC Barcelona, siger Morten Bruun.

Der resterer 16 spillerunder i den spanske liga.

/ritzau/

Dagens Gossip