Ekspert: Forklaring fra Thornings topchef er mærkværdig

Statsministeriets forklaring i den såkaldte PET-sag virker ikke særlig overbevisende, mener en ekspert i offentlig forvaltning.

Onsdag meddelte departementschef Christian Kettel Thomsen, at Statsministeriet ikke før 9. december vidste noget om, at daværende justitsminister Morten Bødskov (S) havde ført Folketingets retsudvalg bag lyset i sagen om et besøg på Christiania.

- Det lyder mærkværdigt, hvis de (Statsministeriet, red.) ikke vidste noget, siger Birgitte Poulsen, lektor i offentlig forvaltning ved Roskilde Universitet, til DR2's Deadline.

Tidligere onsdag blev Statsministeriet hvirvlet ind i den sag, der kostede Morten Bødskov ministerposten.

Nye dokumenter viser således, at Christian Kettel Thomsen den 19. november fik en mail fra Justitsministeriets nu hjemsendte departementschef, Anne Kristine Axelsson.

Mailen indeholdt et udkast til en udtalelse fra Morten Bødskov. Af udkastet fremgår det, at begrundelsen for at aflyse besøget på Christiania var fabrikeret. Retsudvalget "fik et forkert billede", beklager ministeren.

Udvekslingen af mails fortsatte mellem de to ministeriers topchefer samme dag.

Men da Justitsministeriet onsdag eftermiddag sender en pressemeddelelse ud, er Bødskovs erkendelse om at have givet "et forkert billede" pillet ud af teksten.

- Det virker som om, at sagen er sendt til clearing i Statsministeriet. Departementschefer har pligt til at orientere Statsministeriet, hvis deres minister prøver at bryde loven, siger Birgitte Poulsen til Deadline.

- Så det, der kan være sket, er, at Anne Kristine Axelsson på denne her måde måske har forsøgt at holde sin ryg fri - hun kan simpelthen have været i tvivl om, hvordan man skulle håndtere en sag, der er så penibel, siger hun ifølge dr.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip