Ekspert forudser interne magtkampe i Erdogans parti

Da det ikke lykkedes at danne regering i Tyrkiet efter valget i juni, har præsident Erdogan udskrevet nyt parlamentsvalg til november.

Erdogan håber, at hans parti, AKP, igen kan få massivt flertal og dermed hele regeringsmagten. Dog vurderer Tyrkiet-ekspert og lektor ved Københavns Universitet Daniella Kuzmanovic ikke, at resultatet vil ændre sig meget, og det kan skabe nye forhold i AKP.

- Skal man tro meningsmålingerne, så tyder meget på, at resultatet vil blive nogenlunde det samme. Hvis det sker, tror jeg, vi vil se stærkere magtkampe internt i AKP og måske endda en udbryderfløj, siger Daniella Kuzmanovic.

Ifølge Daniella Kuzmanovic vil AKP og Erdogan være nødt til at indgå i en koalition, hvis valgresultatet gentager sig, men det er bestemt ikke Erdogans ønske, hvis man spørger Daniella Kuzmanovic.

Erdogan optrappede ganske bevidst sommerens konflikt med PKK fra det kurdiske mindretal for at miskreditere sine politiske modstandere, i håbet om at det vil give AKP et flertal, mener Daniella Kuzmanovic. Men det har givet bagslag.

- Formålet med konfliktoptrapningen er, at vise AKP og Erdogan som en samlet, stærk ledelse. Men mange i Tyrkiet ønsker sig fred, og derfor er det ikke nødvendigvis en fordel at optrappe konflikten, siger Daniella Kuzmanovic.

Selvom mange tyrkere ønsker en stærk leder, så er det for mange vigtigere at undgå væbnede konflikter. Derfor mener Daniella Kuzmanovic, at Erdogan og AKP har fejlvurderet situationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip