Ekspert: Giv folk i landsbyerne 50.000 kr. for at flytte

En ekspert i Aalborg kommer nu med et kontroversielt forslag: Luk landsbyer med under 1.000 indbyggere.

Det er lektor Jørgen Møller fra Aalborg Universitet der mener, at samfundet skal betale indbyggerne i de små landsbyer for at flytte ind til større byer.

Konkret foreslår han, at man betaler dem husets pris plus 50.000 kroner, og så kan man efterfølgende rive husene og landsbyerne ned.

- Der er mange landsbyer, hvor det går skidt, og husene forfalder. Så det handler om, at komme med bud på, hvordan vi kan rette op på den situation. Hvordan kan vi garantere, at der også er kommunalservice inden for de næste par år? Der er landsbyer, der er ved at uddø, og de bliver overflødige og alt for dyre. Derfor skal folk flytte, siger Jørgen Møller til Aftenshowet på DR1.

Derfor ser han gerne at man lukker landsbyer med under 1.000 indbyggere, og betaler beboerne for at flytte væk.

- Kommunen får det ud af det, at når landsbyen er tømt for mennesker, kan de rage bygninger ned og spare driftsudgifter - gadelys, snerydning, kloakering. Og så kan man for eksempel lave det om til en super duper landsby, så de rige flytter til i stedet for. Eller man kunne lave det til en ferieby. Først får vi folk til at flytte. Så har man ledig plads, som man kan bruge, som man vil, lyder det fra lektoren i Aalborg.

Han mener kort og godt, at der bor for mange mennesker de forkerte steder, og at det er noget samfundet skal gøre noget ved.

Dagens Gossip