Ekspert: Hård dom til Blatter og Platini styrker Fifa

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Den etiske komité under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) udviste handlekraft, da man mandag valgte at udelukke Fifas præsident, Sepp Blatter, og Michel Platini, præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), i otte år fra al fodbold.

Dermed sender Fifa et klart signal om, at man vil straffe hårdt, hvis der er urent trav. Det mener Jens Sejer Andersen, international direktør i organisationen Play the Game, som arbejder for større gennemsigtighed og fairness i sport.

- Der sendt et klart signal fra toppen af Fifa om, hvilken magt Fifa har til at sætte denne etiske dagsorden igennem i de mange hundrede nationale fodboldforbund og de mange tusinde klubber, hvor korruption er en del af dagligdagen, siger Jens Sejer Andersen.

Han mener også, at afgørelsen er med til at styrke Fifa i forhold til det præsidentvalg, der skal afvikles til februar, og hvor en ny mand skal findes til at tegne de store fodboldlinjer i fremtiden.

- Det efterlader nok Fifa i en lidt bedre position, end man var, inden beslutningen blev truffet. For nu er der nemlig klarhed over, hvem der kan stille op, og hvem der ikke kan til næste præsidentvalg, siger Jens Sejer Andersen.

- Og man må også gå ud fra, at Blatters muligheder for selv at bestemme, hvem der skal efterfølge ham, er blevet markant svækket.

Alligevel er han overrasket over, hvor hård en dom de to fodboldbosser har fået.

- Jeg mener, det er en forholdsvis hård dom. Det er også en meget klar afgørelse, men den er til den hårde side, mener Jens Sejer Andersen.

Han tror ikke på, at hverken Blatter eller Platini får held med en appel hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS). For Platini, som forsøger at blive Fifa-præsident efter Blatter, er hans karriere formentlig slut.

- Men mit bedste bud er, at han er færdig som fodboldpolitiker, siger Play the Game-chefen.

/ritzau/