Ekspert: Hareide bliver et opgør med DBU's røde tråd

Efter to kiksede slutrundekvalifikationer i træk for det danske landshold, ønsker Dansk Boldspil Union (DBU) nu at gøre op med den spillestil, der blev praktiseret under Morten Olsen.

Det vurderer fodboldekspert Niels Christian Frederiksen, der har et indgående kendskab til både dansk og international fodbold.

- Jeg tror bestemt ikke, at DBU vil holde fast i Morten Olsens stil. Jeg tror, at man har erkendt, at det er blevet gammeldags, og at det ikke gav resultater.

- Så det er til en vis grad et opgør med den røde tråd, siger Frederiksen.

Den "røde tråd" er DBU's filosofi, der blandt mange elementer for eksempel indeholder idéerne om at spille med opstillingen 4-3-3 og fokusere meget på boldbesiddelse.

- Jeg tror, at man har ønsket at gøre et opgør mod det. Derfor tror jeg for eksempel heller ikke, at Kasper Hjulmand har været inde i billedet til landstrænerposten. Fordi han netop ville være en repræsentant for videreførelsen af den nuværende stil.

- Man skal også huske på, at det nuværende DBU arvede Morten Olsen fra det tidligere. Så jeg tror, at det nye DBU vil gøre alt, hvad det kan for at komme til en slutrunde, og det betyder måske at gå lidt på kompromis med spillestilen, siger Frederiksen.

Det bliver den 62-årige nordmand Åge Hareide, der fra marts 2016 bliver Danmarks nye landstræner. Han har fået en toårig kontrakt med mulighed for forlængelse.

- Umiddelbart tænker man måske, at man godt kunne tænke sig en lidt yngre træner. Men jeg tænker samtidig, at det måske er en som Hareide, vi har brug for nu: En mand som med sin rolighed kan få det til at fungere i nogle år, siger Frederiksen.

- Men jeg havde faktisk håbet, at man havde kigget til Tyskland, som, jeg synes, har mange spændende trænere. På den anden side er jeg også godt klar over, at DBU ikke har den største pose penge at gøre godt med, vurderer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip