Ekspert: Herning skal være farligere i DM-finaler

Fredag aften spiller Esbjerg Energy og Herning Blue Fox den første ishockeykamp i DM-finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det er to hold, som har udmærket sig med stærkt defensivt spil i slutspillet, men fredagens gæster fra Herning bliver nødt til at få bedre gang i offensiven, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om finalesucces.

Sådan lyder vurderingen fra ungdomslandstræner Olaf Eller, der tidligere i sæsonen udgjorde en del af trænerduoen hos ligakonkurrenten Rungsted Seier Capital.

- Hernings helt store styrke i slutspillet har været målmandsspillet og forsvarsspillet, men angrebsspillet har haltet. Bortset fra et par hjemmekampe mod Frederikshavn, så har Herning ikke lavet særligt mange mål slutspillet igennem. Det holder ikke, siger Olaf Eller.

Omvendt kan det blive Hernings lod, at der er tvivl omkring målmandssituationen i Esbjerg, hvor Nicolaj Henriksen ikke var med i den afgørende semifinalekamp mod Sønderjyske.

Den 20-årige målmand havde ellers grebet chancen med godt spil i semifinale to til seks, mener Olaf Eller.

- På distance har man syntes gennem sæsonen, at Esbjergs defensiv har været et problem, men i slutspillet har det været et af holdets helt store styrker.

- Så Esbjerg er både forsvars- og angrebsmæssigt vældig godt kørende, til gengæld sætter jeg spørgsmålstegn ved Esbjergs styrke på målmandsposten, hvis Nicolaj Henriksen ikke bliver klar.

- Jeff Frazee (også Esbjerg-målmand, red.) stod godt i kamp syv, men han har været svingende. Det var ikke for ingenting, at han blev taget ud i den første semifinale mod Sønderjyske, siger Olaf Eller.

I grundspillet vandt Esbjerg fire ud af fem kampe mod Herning. Det betyder dog ikke, at man kan udpege en favorit.

- Statistikken kan man ikke bruge til noget som helst. Det er en helt ny serie. Man kommer med nye forudsætninger og ny selvtillid fra nogle andre kampe.

- Det, der er sket i grundserien, er et overstået kapitel. Sønderjyske havde også et formidabelt tag på Esbjerg i grundserien, det fik de ikke meget ud af i semifinalen, siger Olaf Eller.

/ritzau/

Dagens Gossip