Ekspert i skattesager på vej til Højesteret

En fremtrædende advokat inden for skatteret er på vej til en stilling som dommer i Højesteret.

Lars Apostoli er af Dommerudnævnelsesrådet blevet indstillet til det ledige job ved landets fornemste juridiske arbejdsplads.

Indstillingen er dog ikke ensbetydende med, at advokaten faktisk bliver højesteretsdommer. Først skal han igennem en slags eksamen, hvor han prøvevoterer i en håndfuld sager, og derefter siger dommerne enten ja eller nej.

Kandidaten har i en årrække ført ordet for Skatteministeriet i en stribe retssager mod borgere og virksomheder.

Det skyldes Lars Apostolis arbejde hos Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmidt, hvor han har været ansat siden 1988. Siden 1998 har han været partner i firmaet.

Kammeradvokaten har monopol på at føre retssager for myndighederne og for at yde juridisk rådgivning. Og firmaet har ad flere omgange været kritiseret for at være et alt for dyrt bekendtskab for samfundskassen.

Ved siden af advokatarbejdet har Lars Apostoli i øvrigt været ekstern lektor netop i skatteret ved Københavns Universitet.

Han indledte sin karriere straks efter den juridiske embedseksamen fra Aarhus Universitet i 1986 ved at få en stilling i Justitsministeriet.

Også her har flere andre højesteretsdommere i øvrigt været ansat.

Stillingen i Højesteret bliver ledig, fordi præsident Børge Dahl fratræder med udgangen af maj næste år. I alt er der 19 dommere i landets øverste domstol.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip