Ekspert kalder ny skoleaftale »brandærgerlig«

»Vi må være ærlige og sige, at den her aftale, der lægges frem i dag, den udvander intentionen med den aftale, der lå på bordet før,« siger Niels Egelund og uddyber:

»Der var virkelig lagt op til noget stort, men nu fjerner man så noget af det mest fundamentale ved aftalen, og det er jo brandærgerligt,« siger han.

Med den nye skoleaftale, som præsenteres torsdag, har et flertal i Folketinget angiveligt valgt at nedjustere antallet af undervisningstimer fra 35 til 33 for de ældste klasser. 4. - 6. klassetrin skal have 30 timer om ugen, mens de yngste klasser skal have 28 timer.

»Den her aftale en miniatureaftale af den oprindelige. Der er ikke mere at sige til det. Hvis vi siger, at den oprindelige aftale lå til topkarakteren ti, så får denne karakteren tre på en skala fra et til ti«, siger Niels Egelund.

Det har i lang tid været helt afgørende for regeringen at få Konservative med i en ny skoleaftale. Onsdag aften valgte regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti at imødekomme de Konservatives krav om, at lektiecafeerne bliver frivillige og ikke obligatoriske.

»Det er tankevækkende, at man vælger at tage det mest fundamentale ud af en skolereform for at glæde landets mindste parti,« siger Niels Egelund.

Aftalen om en ny skolereform kan træde i kraft i 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip