Ekspert: Klogt af Vestager at rose Thorning

Det lykkedes De Radikales partileder, Margrethe Vestager, at putte et plaster på det åbne sår i regeringssamarbejdet med sin tale på partiets landsmøde i Nyborg.

Det mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

I talen kalder Vestager statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) "nogle af de sejeste kvinder", hun er stødt på.

Og det var et klogt træk, vurderer Troels Mylenberg.

- Det var et godt ordvalg, konstaterer han.

Fredag skabte det stor virak, at Vestager gav Socialdemokraterne skylden for et "ægte løftebrud" ved ikke at indføre øremærket barsel til mænd.

- Hun havde behov for at sige det, efter at hun nærmest skabte en regeringskrise helt selv. Hun udstillede intern uenighed i regeringen. Det var overraskende og en helt ny måde at agere på i regeringen.

- Så har hun behov for at få fortalt, at det er et samarbejde, som bunder i en helt masse respekt. Det er det, Vestager prøver at sige, når hun kalder dem "seje".

- I det ligger en respekt og samtidig en erkendelse af, at man ikke kan overtale de andre til hvad som helst, mener Troels Mylenberg.

Både blandt Socialdemokrater og SF'ere har Vestagers udtalelser skabt vrede, og Thorning sagde fredag, at det ikke var "nogen specielt god idé" at kommentere regeringens interne drøftelser.

Og trods Vestagers håndsrækning på landsmødet står man fortsat tilbage med et billede af en såret regering, mener Troels Mylenberg.

- Vestager får trukket lidt i land og får hyldet sine medsammensvorne i regeringen, og det er godt. Men der står stadig en regering tilbage, som meget ofte skifter holdning, uden at den evner at forklare hvorfor. Det sår bliver ikke helet af, at man kalder hinanden seje.

- Det er ikke det sidste ord, der er sagt, i spørgsmålet om samspillet mellem de tre partier, vurderer Troels Mylenberg.

/ritzau/

Dagens Gossip