Ekspert: Laudrup egner sig ikke til bundklubber

Michael Laudrups kontrollerede og professionelle personlighed kan have kostet ham jobbet som Premier League-klubben Swansea.

Sådan lyder vurderingen fra Sky Sports fodboldekspert Graham Thomas.

Laudrups personlighed er ikke et godt match med en bundklub, lyder det.

Danskerens afløser, klublegenden Garry Monk, passer - i Graham Thomas' øjne - bedre til at føre Swansea sikkert igennem dramaet i Premier Leagues bund, hvor klubben blot har to point ned til nedrykningsstregen.

- Han (Garry Monk. red.) er rent emotionelt modsætningen til den mere kolde, sofistikerede skandinaver, siger Graham Thomas til Sky.

- Laudrups personlighed fungerede rigtig godt under klubbens optur, men den kan blive en hæmsko, når tingene ikke går så godt. Så ligner det - selv om det ikke gør sig gældende - at han har mistet passionen og interessen.

Graham Thomas mener alligevel, at beslutningen, der blev meddelt tirsdag aften, er overraskende og atypisk for den walisiske klub, der sætter en ære i at drive en forretning uden dramatik.

- Men måske var hans (Laudrups. red.) tanker andre steder. Der har på disse kanter været en almen accept af, at Michael Laudrup ville tage sin afsked, når sæsonen var slut, selv om han havde endnu et år tilbage af sin kontrakt med klubben

Michael Laudrup havde to danskere med i Swanseas trænerstab. Der foreligger endnu ingen oplysninger om, hvorvidt assistenttræner Morten Wieghorst og scout Erik Larsen fortsætter i den walisiske klub.

/ritzau/

Dagens Gossip