Ekspert: Løkkes GGGI-honorar skal lægges frem

Det er "en fejl", at offentligheden ikke kan få svar på, hvor meget Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, får i honorar for sit arbejde som bestyrelsesformand for klimaorganisationen GGGI.

Det mener mediejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Lars Løkke Rasmussen har gentagne gange henvist spørgsmål om sin økonomi og sine indtægter fra GGGI til en redegørelse, som han den 31. oktober afleverede til Moderniseringsstyrelsen.

Men Moderniseringsstyrelsen - som udbetaler Løkkes løn som tidligere statsminister - har i et svar på en aktindsigt fra Ritzau valgt at hemmeligholde Venstre-formandens indtægter fra GGGI, og det er i strid med loven, mener Oluf Jørgensen.

- Der er ikke givet aktindsigt, som der skal efter offentlighedsloven. Det er jo en sag, der handler om ministervederlag efter, at Lars Løkke Rasmussen trådte af som statsminister, og det har offentligheden helt klart ret til aktindsigt i, siger han og fortsætter:

- Den konkrete aktindsigt handler så om, hvilke oplysninger Lars Løkke har givet om indtægter, som skal modregnes i vederlaget. Og det fremgår klart, at det udbetalte formandshonorar fra GGGI er skjult, og det er en fejl.

Den 11. oktober afleverede Lars Løkke Rasmussen ligeledes en redegørelse til Moderniseringsstyrelsen om sine indtægter.

I denne redegørelse gjorde Lars Løkke det klart, at han endnu ikke havde fuldt overblik over sine indtægter. Han anslog et beløb på 150.000 kroner fra GGGI, og i denne redegørelse var der ikke streget et eneste komma i aktindsigten.

Men i den seneste redegørelse - hvor beløbene altså angiveligt er mere præcise - er langt de fleste poster overstreget af Moderniseringsstyrelsen, så kun to mere symbolske og i forvejen kendte indtægter fra LøkkeFonden og Nationalbanken fremgår.

Og det undrer Oluf Jørgensen:

- Det er tydeligt, at Moderniseringsstyrelsen har ændret praksis. Der er ret til oplysninger om økonomi, der ikke afslører forhold om privatøkonomi, og oplysningen om det udbetalte honorar fra GGGI er omfattet af aktindsigt, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip