Ekspert: Magnussens comeback kører efter drejebogen

Ny verdensmester bliver Kevin Magnussen ikke i denne Formel 1-sæson.

Danskeren skal heller ikke regne med podieplaceringer. Men placeringer i top-ti bliver der masser af for den nyansatte Renault-kører.

Det vurderer den tidligere racerkører John Nielsen, inden Magnussen i weekenden gør comeback i sæsonens første grandprix i australske Melbourne.

- Renault er bedre, end jeg havde regnet med. Jeg tror, der er point i kølvandet for Kevin. Det er der ikke for Palmer. Der er ingen tvivl om, at Kevin er bedre og hurtigere end Palmer.

- Lykkes tingene, så kan han køre point hjem til Renault i sit debutløb. Og det vil være rigtig flot, vurderer John Nielsen, der er Formel 1-kommentator hos Viasat.

Magnussen fik bevist sine kvaliteter i sidste måneds testkørsler i Barcelona, hvor han kørte mange flere omgange end teamkammeraten Jolyon Palmer.

- Magnussen har fået en frygtelig masse kilometer på bagen og arbejdet sig ind i rytmen i Formel 1 igen. Det er en enorm hjælp i starten af sæsonen.

- I motorsport er træning begrænset, fordi det er så omkostningsfuldt. Så når der er testkørsler før en sæson, skal man have det maksimale ud af dem.

- Det fik Magnussen, men det fik hans kollega ikke. Når Palmer var i bilen, gik den i stykker, konstaterer John Nielsen.

Magnussen har ikke kørt Formel 1-løb i et år, så det var vigtigt at få følingen med en Formel 1-racer igen.

- Nu er han sikker i sin kørsel og kan udnytte alle centimeter på banen. Specielt fordi Melbourne er et by-løb, hvor der køres tæt på murene. Han tør nu at udnytte banen optimalt og komme helt ud til kanterne, forklarer John Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip