Ekspert: Magnussens comeback kører efter drejebogen

Ny verdensmester bliver Kevin Magnussen ikke i denne Formel 1-sæson.

Danskeren skal heller ikke regne med podieplaceringer. Men placeringer i top-ti bliver der masser af for den nyansatte Renault-kører.

Det vurderer den tidligere racerkører John Nielsen, inden Magnussen i weekenden gør comeback i sæsonens første grandprix i australske Melbourne.

- Renault er bedre, end jeg havde regnet med. Jeg tror, der er point i kølvandet for Kevin. Det er der ikke for Palmer. Der er ingen tvivl om, at Kevin er bedre og hurtigere end Palmer.

- Lykkes tingene, så kan han køre point hjem til Renault i sit debutløb. Og det vil være rigtig flot, vurderer John Nielsen, der er Formel 1-kommentator hos Viasat.

Magnussen fik bevist sine kvaliteter i sidste måneds testkørsler i Barcelona, hvor han kørte mange flere omgange end teamkammeraten Jolyon Palmer.

- Magnussen har fået en frygtelig masse kilometer på bagen og arbejdet sig ind i rytmen i Formel 1 igen. Det er en enorm hjælp i starten af sæsonen.

- I motorsport er træning begrænset, fordi det er så omkostningsfuldt. Så når der er testkørsler før en sæson, skal man have det maksimale ud af dem.

- Det fik Magnussen, men det fik hans kollega ikke. Når Palmer var i bilen, gik den i stykker, konstaterer John Nielsen.

Magnussen har ikke kørt Formel 1-løb i et år, så det var vigtigt at få følingen med en Formel 1-racer igen.

- Nu er han sikker i sin kørsel og kan udnytte alle centimeter på banen. Specielt fordi Melbourne er et by-løb, hvor der køres tæt på murene. Han tør nu at udnytte banen optimalt og komme helt ud til kanterne, forklarer John Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip