Ekspert: Melding fra Olsen Dyhr er blot et forbehold

Skrevet af admin

01/02/2014

Mest læste i dag

Man skal ikke lægge for meget i, at afgående transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) lørdag udtrykker usikkerhed om sin fremtidige rolle i SF, hvis partiet trækker mere over i en rød retning efter et ekstraordinært landsmøde i starten af marts.

Det mener politisk journalist på Weekendavisen Hans Mortensen, der har indgående kendskab til SF og blandt andet har skrevet bogen "Den røde tråd - SF og vejen til magten.

- Det er et fuldstændigt åbent spørgsmål, hvad SF er for et parti om to måneder. Det er et forbehold, hun lægger ind, at hvis venstrefløjen får den totale magt i partiet - så er det måske ikke stedet for hende, siger Hans Mortensen.

Pia Olsen Dyhr siger lørdag, at hun hører til i SF, men at partiets retning bliver afgørende for, om hun vil bruge alle sine ressourcer i hele sit liv i SF.

- Jeg vil sige, at der er et venstrefløjsparti længere ude end os. Og det er Enhedslisten. Hvis SF skal være Enhedslisten light, så er det ikke det SF, jeg kender, og så må jeg til den tid forholde mig til det, siger hun.

Hans Mortensen mener, at meldingen fra Olsen Dyhr blot illustrerer, at efter de seneste dages kaos i SF, er der ingen, der ved, hvad der sker med SF, eller om det reelt fortsætter med at bestå som parti.

- Det hun siger afspejler meget godt, hvilken situation partiet står i. Det kan gå til alle mulige steder, eller det kan gå helt væk, siger Hans Mortensen.

Torsdag forlod afgående sundhedsminister Astrid Krag SF til fordel for Socialdemokraterne, og fredag skiftede afgående miljøminister Ida Auken til De Radikale.

Ifølge Hans Mortensen gør de seneste dages kaotiske tilstande i SF det umuligt at spå, om der er flere, som er på vej væk, men det vil ikke komme bag på ham.

- Jeg ville ikke blive overrasket, hvis der var flere, der forlod SF, men jeg har ikke nogen viden om, at det kan ske. Der er så meget opløsningstendens, at alt muligt kan ske, men der er sikkert nogen, der gør sig nogle tanker om, hvad de skal videre, siger han.

SF vælger ny formand efter Annette Vilhelmsen på et ekstraordinært landsmøde 1.-2. marts.

/ritzau/