Ekspert: Mourinho vil gøre United mere offensive

Manchester Uniteds nye manager, José Mourinho, har senest fået kritik for at have spillet destruktiv fodbold i Chelsea, men man kan forvente en mere offensiv stil i Manchester United.

Opfattelsen af Mourinho som en defensiv træner er nemlig unuanceret, og samtidig kommer han til et hold, der i forvejen har spillet uvant defensivt. Det siger Morten Bruun, der er Premier League-ekspert på 6'eren.

- Jeg tror, man skal være mere nuanceret omkring José Mourinho. Nogle mennesker - mig selv inklusive - har også ladet sig irritere så meget over hans personlige fremtoning, så man ser sig mere rasende på hans spillestil, end det egentlig er rimeligt.

- I Real Madrid lavede hans hold over 100 mål i den sæson, hvor de blev spanske mestre, og Chelsea har ind i mellem også spillet noget af det bedste i Premier League, siden dengang hvor Manchester United selv var rigtig gode.

- I efteråret 2014 spillede Chelsea blændende fodbold, så jeg køber ikke påstanden om, at Mourinho ubetinget er lig med en betondefensiv, der satser på omstillinger, siger Morten Bruun.

Det taler også i Mourinhos favør, at han kan få individualisterne til at blomstre.

- Jeg nægter at tro på, at det bliver kedeligere end det, som Louis van Gaal har præsteret med United.

- Der må komme noget ny energi. I perioder har det virket som om, der lå en dyne eller en tåge over Old Trafford, som tog energien ud af Manchester Uniteds spillere. Der er rigtig mange spillere, som må se tilbage på en sæson, hvor de ikke har spillet op til sit bedste.

- Det er noget af det, Mourinho har vist, han kan omvende. Han har en fantastisk god evne til at presse det maksimale ud af spillerne, siger Morten Bruun.

I sin sidste periode inden fyringen i Chelsea lagde Mourinho sig ud med spillere, presse og ledelsen, og i Real Madrid havnede portugiseren også flere gange i negativt spotlys på grund af sin ageren uden for banen.

Det har formentlig været et tema under forhandlingerne med Manchester United, påpeger Morten Bruun.

- Det må være blevet adresseret, for i en klub som Manchester United er der grænser for, hvor meget gadedreng du kan være som manager. Han skal finde sin charme fra sin første periode i Premier League frem, siger eksperten.

Portugiseren kan blive den manager, som i løbet af sin treårige kontraktperiode hjemfører det mesterskab, som Manchester United ikke har vundet siden 2013 under klubbens mest legendariske manager, Sir Alex Ferguson.

- De har været chokerende langt fra mesterskabet tre sæsoner i træk til trods for store indkøb.

- Klubber på det niveau, som kan købe næsten alle spillere, skal være i stand til at konkurrere om det engelske mesterskab, og det tror jeg også, at Manchester United vil være i de kommende år under Mourinho, siger Morten Bruun.

/ritzau/

Dagens Gossip