Ekspert om levende sushi: Det er jo en form for dyrplageri

På et skærebræt ligger en række traditionelle sushistykker med ris og fiskekød.

Lige ved siden af er, hvad der ligner, resterne af fisken, som sushien-stykkerne er skåret fra.

Pludselig gisper fisken efter vejret.

Umiddelbart virker det utroligt, at en fisk kan være i live, selv efter der er blevet skåret store stykker kød af den. Men det kan den faktisk godt, skriver Videnskab.dk.

Peter Rask Møller, lektor på Statens Naturhistoriske Museum, har hørt om fænomenet levende sushi. Ifølge ham kan fisk godt leve videre, selvom der er skåret af den.

Læs også: Carl Plum og en 22-årig skal i fængsel for pony-drab

“Det kan godt lade sig gøre, men det er jo en form for dyrplageri,” mener han.

Fiskens overlevelse afhænger af hvilken rækkefølge man spiser den i. De allermest sejlivede fisk kan tåle at få næsten halvdelen af deres krop spist før, de dør.

Mange andre fisk kan sagtens leve videre, selvom de har fået bidt halen af.

Uenighed om fisk kan føle smerte
Blandt forskere er der uenighed om, hvorvidt fisk overhovedet er i stand til at føle smerte.

De mangler nemlig de nerve-strukturer, der gør dem i stand til at opleve smerte på samme måde som mennesker.

Læs også: Mand fik kæreste til at spise sin egen hund - men det var ikke det værste, han gjorde

Men på den anden side står blandt andre Peter Sandøe, som er formand for Det Dyreetiske Råd. Han mener klart, at fisk oplever smerte som ubehageligt.

Det gør han på baggrund af forsøg, der viser, at man kan få fisk til at ændre adfærd, hvis de oplever smerte.

Dagens Gossip