Ekspert: Pytlick er blevet fyret

Skrevet af admin

28/12/2014

Mest læste i dag

Det er officielt efter en gensidig aftale, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Jan Pytlick er blevet enige om at stoppe samarbejdet, hvilket betyder, at håndboldkvinderne skal have ny landstræner.

Men TV2 Sportens håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen kalder det en regulær fyring.

- Han er blevet bedt om at gå. Pytlick meldte jo efter EM ud, at han var klar til VM, konstaterer den tidligere landsholdsspiller og ligatræner.

- Timingen så kort før et VM på hjemmebane giver ikke mening. Han er blevet bedt om at gå, sådan må det være.

- Vi skal også huske Pytlick for hans store resultater for Danmark, og derfor skal han ud med værdighed, men det her er en fyring, siger Peter Bruun Jørgensen, der tilbage i 2006 selv blev fyret i GOG og erstattet af Pytlick.

Om et lille års tid er Danmark vært for kvindernes VM, og efter den skuffende ottendeplads ved EM tidligere i december gav Pytlick udtryk for, at han var klar på et VM i Danmark.

- Jeg så ingen tegn på, at det her skulle ske, og jeg var endda rimelig tæt på begivenhederne ved EM. Det er en overraskelse.

- Det er nok blevet vurderet, at der skal noget helt nyt til. Måske har der været for mange ting og sager på det seneste. Dårlige sager, forkert håndtering af dem og så det her EM-resultat, som var skidt, siger Peter Bruun Jørgensen.

Optakten til EM blev lidt rodet, da en skadet Marianne Bonde skulle erstattes. Rikke Skov troede, at Pytlick havde udtaget hende, men det var Louise Svalastog, som endte med at få EM-billetten. Det skabte uro op til slutrunden.

Peter Bruun Jørgensen vurderer, at en dansker skal erstatte Pytlick.

- Det skal være en stærk person, der for det første kan styre spillerne og fortælle dem, hvilken retning, de skal løbe i. Hvis der er nogen, som ikke løber i den retning, så skal landstræneren hakke hovedet af dem. Det har måske manglet lidt på det seneste.

- Det skal også være en person, som kan holde styr på klubtrænerne. For klubtrænerne påvirker spillerne i forskellige retninger, så det skal være en person, som kan samle det hele, siger Peter Bruun Jørgensen, som godt vil give et bud på en ny landstræner:

- Jeg tænker umiddelbart på Jesper Jensen, som har trænet et kvindehold for nylig, og som ved, hvad det handler om. Han er interessant, og han laver gode resultater med Aalborgs herrehold i øjeblik.

Hverken Pytlick eller DHF's sportschef, Ulrik Wilbek, er tilgængelige for interview søndag.

/ritzau/