Ekspert: Schumacher er et ikon

Den pensionerede tyske racerkører Michael Schumacher kæmper for livet, efter at han søndag formiddag styrtede på ski i de franske alper og kom slemt til skade med hovedet.

Viasats Formel 1-kommentator John Nielsen følger som mange andre motorsportsinteresserede Michael Schumachers kamp for livet.

John Nielsen betegner tyskeren som en af de helt store i sporten.

- Der er kun én syvdobbelt verdensmester i Formel 1, og det er Michael Schumacher, siger John Nielsen.

- Så han er et ikon, og det bliver han ved med at være, også selvom Sebastian Vettel (fire VM-titler, red.) kommer til at slå den rekord på et tidspunkt.

- Schumacher er et ikon og er kun lige stoppet. Han er meget populær overalt i verden, lyder det fra John Nielsen.

Schumacher havde en hjelm på, da han styrtede i Meribel og slog hovedet mod en sten. Hjelmen er skyld i, at Schumacher overhovedet er i live nu, siger lægerne på hospitalet i Grenoble, hvor tyskeren er indlagt.

Her holdes Schumacher i kunstig koma, men lægerne ved ikke, om han overlever eller ej.

- Hans tilstand er kritisk, og vi kan sige, at han kæmper for sit liv. Vi ved ikke, hvad udfaldet bliver af det hele, lød det mandag formiddag fra lægerne.

Som racerkører var Schumacher enestående, mener John Nielsen.

- Han kørte race, fordi han havde lyst, og fordi han syntes, at det var sjovt. Han havde et talent, han gjorde det aldrig for pengenes skyld.

- Selv den dag i dag kører Schumacher gokart med de unge gutter, og det er fordi, han synes, at det er sjovt, og fordi han synes, det også er fascinerende at se, hvor meget man kan presse en gokart til grænserne, fortæller John Nielsen.

Schumacher indstillede endegyldigt sin karriere efter 2012-sæsonen.

/ritzau/

Dagens Gossip