Ekspert ser Mays udenrigsministervalg som mulig genistreg

Theresa May tøvede ikke med at udpege en række nye ministre, efter hun onsdag overtog posten som Storbritanniens premierminister.

Særligt udnævnelsen af den tidligere London-borgmester Boris Johnson som ny udenrigsminister var overraskende for mange. Men det kan vise sig at være en lille genistreg af Theresa May.

Det vurderer Simon Usherwood, der er ph.d. i politik fra University of Surrey.

- De er ikke bedste venner, men nu kan hun holde øje med ham, og han får travlt med at rejse jorden rundt og fortælle om britisk politik i stedet for at planlægge sin kampagne op til næste valg, siger Simon Usherwood.

Samtidig reflekterer Boris Johnson faktisk, hvad udenrigsministre laver i dag, forklarer Simon Usherwood:

- De får ikke lov at bestemme særlig meget. Det handler om at repræsentere landet, og som repræsentant for Storbritannien er han charmerende og karismatisk.

I det hele taget var udnævnelsen af Johnson som udenrigsminister meget overraskende, mener Simon Usherwood.

- Vi var alle sammen overraskede i går (onsdag, red.), fordi det så ud, som om han var færdig med sin politiske karriere, og at han nu var dømt til en tilværelse i tv-shows og i The Telegraphs kronikker, siger han.

Ved at udpege tre medlemmer af brexit-fløjen i partiet til ministre har Theresa May også sørget for at lægge afstand mellem sig selv og forhandlingerne med EU om det britiske exit.

De to andre er David Davis, der får ansvaret for udtrædelsen af EU, og Liam Fox, der er minister for international handel. Begge er personer, som Theresa May - ifølge Simon Usherwood - kan påvirke og kontrollere fra kulisserne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip