Ekspert: Sex vil være forsvundet om 30 år

Nyd sex, mens du kan. Om nogle få årtier dyrker vi det måske ikke længere.

Så dyster spår professor i lov og genetik ved Stanford Universitet, Henry Greely fremtiden for par.

I dag foregår mange pars ‘projekt baby’ ved, at de planlægger at få barnet, måske regner de ægløsningen ud og derfra sørger de for at have sex inden for det rette tidsinterval i kvindens cyklus.

Men fremover vil det foregår ved, at manden leverer en klat sæd i et glas, og kvinden leverer et stykke hud eller andet, der kan skabes stamceller og i sidste ende æg til befrugtning ud fra. Det mener professoren, der dermed afliver “den sjove del af det at skabe et liv sammen”.

- Om tyve måske fyrre år, vil de fleste mennesker i den vestlige verden holde op med at have sex med det formål at få børn, Henry T. Greely i sin bog “The End of Sex and the Future of Human Reproduction”.

-  I stedet vil kommende forældre få mulighed for at vælge og vrage mellem embyroer, så de kan vælge et eller to stykker, som så bliver befrugtet, udviklet og født. Og det vil være sikkert, lovligt og gratis, uddyber han.

Babyshopping bliver dermed ikke unormalt, og i stedet for at svede på lagnerne, vil parrene dermed kunne vælge deres barns genetik. Ifølge Greely vil det aldrig nå dertil, at forskerne kan garantere, at din barns fx vil være blandt den ene procent klogeste børn, men de vil være i stand til at forudse, at det har gode chancer for at være blandt den halvdel, der er mest intelligent.

Samme spådomme kan forskerne komme med, når det gælder øjenfarven, risikoen for sygdomme og kropsbygning. Vælger man at få et barn, der har risiko for at blive syg, vil man lynhurtigt blive stigmatiseret, fordi man dermed lægger samfundet til last, mener Henry Greely ifølge Mirror

Spørgsmålet er, om der tilmed vil være fortrydelsesret på barnet, pointerer han.

Læs også: Udbredt sygdom forhindrer kvinder i at blive gravide

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip