Ekspert: Stop med at give jeres børn pålægschokolade med i madpakken

De fleste børn har pålægschokolademadden som den klare favorit, hvilket passer meget godt med det faktum, at salget af det brune skiveskårede pålæg stiger.

Men favoritmad eller ej, bør du som forældre smække madkasselåget i og boykotte pålægschokoladen i dine børns madpakke.

Det statement kommer fra  kandidat i human ernæring på Professionshøjskolen Metropol Preben Vestergaard Hansen. Det skriver Politiken.

Læs også: Afsløring: Det her spiser tynde mennesker til morgenmad

Sukkermængden betyder ingenting i den store sammenhæng; det drejer sig om signalet. Pålægschokolade er slik, og slik har intet at gøre i en hverdagsmadpakke, siger Preben Vestergaard til Politiken.

- Som forældre bør man signalerer, at chokolade er noget særligt, der hører fredagsslik til eller noget lignende, ifølge ernæringseksperten.

En anden bagside af at give sine børn chokoladepålæg i madpakken er, at de meget vel kan udvikle en smagspræference for det søde. Og den trang kan følge dem resten af livet.   

Læs ogsåForskere afslører: Dette er den mest mættende morgenmad, du kan give dit barn

Selvom der har været meget snak om, at leverpostej og fedtfyldte pølser er rigtig dårligt indhold i en madpakke, så er det bedre end pålægschokolade, mener Preben Vestergaard, der opfordrer forældre til at oppe sig med børnenes madpakker.

- Madpakken skal være mere varieret, end den er i mange hjem. Den skal have masser af grønt, og man kan for eksempel komme magert kødpålæg, fiskepålæg som tun og makrel eller æg på rugbrød, fastslår han.
  
Hvis det stod til ernæringseksperten, skulle alle skoler stille krav til elevernes madpakker - fx skulle pålægschokolade være bandlyst. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip