Ekspert: Teknisk fejl kan ligge bag kollision med færge

En teknisk fejl kan ligge bag kollisionen mellem et tankskib og en passagerfærge fra Stena Line ud for Göteborg natten til søndag.

Sådan lyder et forsigtigt bud fra den danske søfartsekspert Poul Vibsig Pedersen, der undrer sig over, at påsejlingen overhovedet kunne ske.

- Det er en dejlig årstid, og vejret var tilsyneladende klart. Der var hverken tåge eller snefald. Jeg hælder mest til, at der er sket en teknisk fejl på et af skibene. Ellers giver det ingen mening, siger Poul Vibsig Pedersen til Ritzau.

Ifølge de foreløbige oplysninger sejlede tankskibet Ternvind ind i passagerfærgen, der havde 520 mennesker om bord.

Poul Vibsig Pedersen, der er lektor ved det maritime akademi Simac i Svendborg, udtaler sig på vegne af en rekonstruktion af påsejlingen, som TV2 har vist ham. Han understreger, at hans udtalelser skal ses i det lys.

Ifølge Søfartsreglerne var det tankskibet Ternvind, der grund af sin placering skulle have foretaget undvigemanøvre. Det skete tilsyneladende ikke.

- Det undrer mig, at de to skibe overhovedet kunne nå at ramme hinanden. De har begge fantastiske instrumenter, der kan give alle de informationer, de har brug for længe i forvejen, hvis de er på kollisionskurs, siger Poul Vibsig Pedersen.

Søfartseksperten hæfter sig ved, at både Stena Line og tankskibene fra Terntank er vant til at sejle i området. Derudover mener han, at det er meget sandsynligt, at der har været en lods om bord på tankskibet.

Tankskibet havde forladt havnen i Göteborg blot 37 minutter før kollisionen.

- Så det er jo ikke sådan, at besætningen havde sejlet i mange timer og var trætte, siger han.

Ifølge Poul Vibsig Pedersen kunne påsejlingen være endt langt mere alvorligt.

- Det er dybt problematisk, når der sker ulykker med passagerskibe om natten. Folk ligger og sover, og man har sværere ved at få samlet tropperne, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip