Ekspert til læger: Tag imod regeringens hånd

Sundhedsminister Astrid Krags (SF) nye forsikring om, at lægerne ikke fremover skal styres fra Christiansborg, er en udstrakt hånd til de praktiserende læger.

Sådan lyder vurderingen fra en af landets førende eksperter i sundhedsvæsnet, Jes Søgaard, fra Aalborg Universitet.

- Det er en invitation til at genoptage forhandlingerne. Jeg mener sådan set aldrig, at det har ligget i loven, at man skulle detailstyre. Men det har været en lille smule uklart i lovbemærkningen, så det er rigtig godt, at det præciseres, siger han til Ritzau.

Astrid Krag præciserer lovforslaget for at imødekomme lægernes bekymring.

Men hos Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er formand Henrik Dibbern stadig ikke tilfreds. Han kalder i Jyllands-Posten lovforslaget for et "misfoster" og kræver, at det tages af bordet.

Dén indstilling risikerer at skyde forhandlingerne ned, før de er kommet i gang, advarer Jes Søgaard. Han mener, at regeringens præcisering "bør åbne op" for forhandlingerne.

- De praktiserende læger bør tage det som en udstrakt hånd til at genoptage forhandlingerne. Det vil være en helt ulykkelig situation for rigtig mange borgere, hvis det her ender med en konflikt fra 1. september, som de praktiserende læger har truet med.

Hos Socialdemokraterne roser sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen sundhedsministerens indrømmelse. Han hæfter sig især ved, at de praktiserende læger nu kommer med i praksisplanudvalget.

Udvalget planlægger, hvilke opgaver lægerne skal løse for det offentlige og afgør, hvor der skal placeres nye lægepraksisser.

- Jeg har det rigtig godt med, at de praktiserende læger kommer med i praksisudvalget, siger han til Ritzau og tilføjer:

- Og jeg har det rigtig godt med, at det også ser ud som om, at ministeren har aftalt med Venstre, at de praktiserende lægers meget omtalte vetoret ikke gælder på det her punkt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip