Ekspert: Tykke mor skal være rollemodel for blufærdige unge

Helt unge spejler sig i tv-kendisser som Amalie, Sidney Lee og Susan K, og det er med til at give dem et forkert billede af deres egen krop. Ifølge en ekspert mangler de unge naturlige rollemodeller, og her skal mor eller skolelæreren træde til - også selv om de vejer ti kilo for meget.

Børn går tidligere i puberteten, end de gjorde for bare 10-15 år siden, men samfundet omkring dem er blevet så blufærdigt, at ingen har fortalt dem, at det er helt i orden at have bryster, hår og en lille tissemand. Derfor ender mange unge med så skævt et kropsbillede, at de ikke tør gå i bad med kammeraterne efter gymnastiktimen. Når de bliver ældre og begynder at dyrke sex, foregår det i mørke bag nedrullede gardiner, fordi de ikke er tilfredse med deres krop. 

- De seneste 10 år er vi blevet så bornerte og blufærdige, at det er lige før, vi er tilbage vi er gået tilbage til 1940'erne. Pigerne går i dag i puberteten allerede omkring 4. klasse, men de har ingen at snakke med og får en forkert selvopfattelse, når de ser den perfekte krop promoveret i tv, siger stifter af ung til ung Sexualisterne og viceungdomskoleinspektør i Kolding,John Madsen til dagens.dk

Siden slutningen af 1980'erne har han arbejdet med unge og deres forhold til sex og kroppen. Han mener, at skolerne skal snakke med børnene om kroppen og dens funktioner allerede fra børnehaveklassen.

- Alle børn har i dag adgang til internettet, og vi kan ikke kontrollere dem hele tiden. Så lige som vi fortæller børnene, at sex ikke er det samme, som det de ser i pornofilm, så skal vi forklare dem, at kroppen er ok, selv den ikke er perfekt, siger John Madsen.

Det kræver nogle voksne, der stille op som rollemodeller, og det kunne passende være mor eller skolelæreren - også selv om hun vejer ti kilo for meget.

- De skal turde taget emnet op og sige: min krop er ikke perfekt, lyder det fra eksperten.

Og dialogen skal være løbende og altså begynde så tidligt som muligt. En uges temaundervisning i skolen stikker slet ikke dybt nok til at få de helt unge til at ændre deres selvopfattelse.  

Dagens Gossip