Ekspert: Venstre-kovending skal skaffe stemmer

Sådan lyder udlægningen fra kommunikationsrådgiver og partner i Grabow+Serup, Rulle Grabow Westergaard, efter at Venstres folketingsmedlem Karsten Lauritzen via Twitter har udtrykt sin støtte til en en nordjysk landmand, der i TV2 Nyhederne tirsdag sagde, at han vil bryde loven om randzoner, som Venstre selv har lagt stemmer til.

»Det er snart kommunalvalg, og Venstre har et behov for at være i sync med partiets vælgere. Samtidig er man lidt bange for at miste stemmer til Liberal Alliance. Venstre har også set, at det godt kan lade sig gøre at skifte holdning uden at blive straffet af vælgerne. For eksempel var Dansk Folkeparti med til at forringe dagpengeretten, uden at det er blevet straffet af vælgerne,« siger Rulle Grabow Westergaard.

Hun mener, at randzoneloven ikke er noget, der optager danskerne. Venstres holdningsmæssige kovending er heller ikke noget, der ifølge kommunikationsrådgiveren vil blive samtaleemne over kakkelbordene.

»Landmændene vil tænke: Fint, også Venstre har lov til at blive klogere. Almindelige mennesker er ligeglade, og så er der Ida Auken-segmentet, der er oppe at køre. Men det er Venstres vælgere jo ligeglade med,« lyder vurderingen fra Rulle Grabow Westergaard.

Politisk analytiker og ph.d., Sigge Winther Nielsen, mener heller ikke, at Venstres holdningsskifte vil få mange danskere til at rynke på øjenbrynene.

»Karsten Lauritzen får nok ikke point for det kunstneriske indtryk, men det spiller ikke den store rolle, for her er budskabet hans egen valgkreds,« siger Sigge Winther Nielsen.

»Man kan diskutere det principielle og det moralske i det, men sådan en form for kommunikation via sociale medier kan være ret virksom over for de vælgere, man ønsker at få i tale,« siger Sigge Winther Nielsen.

Dagens Gossip