Ekspert vil se adrenalin og bid i danskerne mod Sverige

Der er kun et enkelt skud tilbage i Morten Olsens EM-bøsse.

Sverige skal nedlægges tirsdag på hjemmebane, hvis drømmen om dansk deltagelse ved EM-slutrunden i Frankrig næste sommer skal realiseres.

Efter 1-2-nederlaget på Friends Arena i Stockholm i den første kamp, skal Danmark frem på banen og skabe et resultat, og her skal spillerne fortsætte, hvor de slap i Stockholm, mener Viasats fodboldekspert og kommentator Niels-Christian Frederiksen.

- De skal kigge på de ting, som de leverede i det sidste kvarters tid i første opgør, for der sluttede de jo rent faktisk fint af. Der havde de noget bid og adrenalin i spillet, siger han.

Niels-Christian Frederiksen efterlyser hurtigt og direkte dansk spil, som kan udfordre de lidt tunge svenskere i bagkæden, og så er der især en enkelt dansk spiller, som skal findes i de rigtige positioner.

- Hvis man kan få placeret Christian Eriksen inde mellem svenskernes forsvarskæde og midtbane, så kan der altså komme til at ske ting og sager. Det vil de få svært ved at håndtere, siger Viasat-eksperten.

Han vurderer chancerne for at komme videre til at være tæt på 50-50, og holdkammeraterne kan godt sende en venlig tanke til Kasper Schmeichel for, at man stadig har chancen for samlet sejr.

- Kasper Schmeichel kan vel ikke stå så godt en gang til (som i lørdags, red.). Det er vel primært hans fortjeneste, at der stadig er noget at spille om, lyder det fra Niels-Christian Frederiksen.

Han er stadig fortrøstningsfuld på det danske landsholds vegne i kampen.

- Vi skal "bare" vinde 1-0, og hvis man tager fat i de ting, som svenskerne gjorde godt i den første kamp, så mener jeg, at det er rimelig nemt at gøre noget ved, så ja, jeg tror egentlig på det, siger han.

Kun en enkelt spiller skaber for alvor bekymring.

- Sverige har selvfølgelig Zlatan, og ham skal vi også holde styr på, for ellers er det overstået, førend vi når at blinke med øjnene, slutter Niels-Christian Frederiksen.

/ritzau/

Dagens Gossip