Ekspert: Vilhelmsen tager billige point

Trods katastrofale meningsmålinger, var der flere stående klapsalver til SF's formand Annette Vilhelmsen under hendes tale til partiets landsmøde.

Det var da også en god tale, hvis man spørger Kristian Madsen, der er lederskribent på Politiken.

- Jeg synes, hun slap godt fra det. Jeg synes, hun løftede den opgave, hun skulle - nemlig at tale begejstring ind i sine partifæller, siger han til Ritzau.

Partiet ligger til 2,8 procent i meningsmålingerne, og dermed står det til at miste to tredjedele af sine mandater. Men det er ikke noget, man kan mærke på de fremmødte SF'ere, bemærker Kristian Madsen.

Annette Vilhelmsen var da også god til at fremhæve nogle af de sager, som SF lykkes med i regeringen.

- Hun tager en masse billige point i sin tale. Det skal SF måske være bedre til at gøre. Hun nævner for eksempel Palæstina, og hun tager fat i den Dansk Folkeparti-politiker, der sammenlignede homoseksuelle ægteskaber med dyr, eller hvordan det var.

- Og så tager hun hele det værdipolitiske aspekt op. Hun får sagt, at det er ikke længere er Dansk Folkeparti, der styrer værdipolitikken i det her land. Det har SF måske glemt i al den her snak om dagpenge og økonomi, siger Kristian Madsen.

Der var dog også fokus på de mere ømtålelige emner i formandens tale. For eksempel blev dagpengeproblematikken berørt, men også det var et klogt træk.

- Ja, det tror jeg. Hun turnerede det meget elegant, for hun gjorde det til en kritik ikke af regeringen men af Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti, som var med til at lægge stemmer til halveringen af dagpengeperioden, siger Kristian Madsen.

Netop debatten om dagpenge, ser ud til at blive et af de store temaer på landsmødet. For Annette Vilhelmsen er det fint nok, at hendes partifæller udtrykker utilfredshed med den nuværende situation. Så længe hun ikke bliver bundet til konkrete tiltag.

- For Vilhelmsen går det ud på at få mest muligt pres på de øvrige regeringsparter, uden at hendes hænder bliver bundet af en eller anden vedtagelse. Jo mindre konkret jo bedre. Og det er rigtig godt lavet, sådan som hun tager ejerskab til kritikken af dagpengene, siger Kristian Madsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip