Ekspert: Ziegler og Bondo er faldet igennem som topforhandlere

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og Michael Ziegler, der er chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL), havde netop forladt forhandlingsbordet og erklæret dem for lukket i denne omgang, da de mødtes i et forkontor til forhandlingslokalet.

»Det er jo totalt uværdigt, at de stiller sig op for åben skærm og begynder at diskutere indbyrdes. Det er efter min mening at miskreditere hele forhandlingssystemet. I det øjeblik, de begyndte at stå der og småskændes for kørende kameraer, faldt de totalt igennem som topforhandlere. Det er nedværdigende,« siger Flemming Ibsen, der har sin daglige gang på Aalborg Universitet, til Berlingske Nyhedsbureau.

Det mærkværdige optrin endte med, at Ziegler og Bondo gik tilbage til forhandlingsbordet for at tale om det udspil, som Danmarks Lærerforening havde sendt til KL umiddelbart efter sammenbruddet.

Forhandlingerne nåede dermed kun at være brudt sammen i cirka en halv time.

»Det er jo alvor det her. Det er topforhandlere for to organisationer, og så står de og klovner foran Forligsinstitutionen. Jeg synes, det miskrediterer hele forhandlingssystemet, og det må undre offentligheden. Sådan noget gør man ganske enkelt ikke. Det er uhørt,« siger Flemming Ibsen, som vurderer, at der kommer et forhandlingssammenbrud:

»Men altså, et forhandlingssammenbrud er ikke det samme, som at Anders Bondo går ud og siger det til TV 2 News. Det er kun forligsmanden, Mette Christensen, der kan konstatere det. Sådan er spillereglerne, og det må man konstatere som forhandler.«

Flemming Ibsen mener dog, forhandlingerne reelt set allerede er brudt sammen.

»Lige nu forsøger de bare at give aben videre. Jeg vil godt sige, at jeg aldrig før har set noget lignende, og jeg synes, det er uværdigt. Sådan noget ville man aldrig se i den private sektor,« siger han.

Dagens Gossip